zacinający się immobilajzer

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jax
    Classic
    • 2005
    • 7

a mozesz powiedzieć w ktorym dokladnie dla przykładu, ja się pytałem to mi powiedziano, ze do wymiany cały podłokietnik i takich rzeczy się nie robi - chętnie wydam te 10zł
    nie wiem czy myślimy o tym samym; pokrywka podłokietnika przedniego ma z przodu wymienny zatrzask, który zapobiega otwieraniu się podłokietnika po podniesieniu całego podłokietnika do góry; i to on właśnie kosztuje te 10 zł; może koledzie chodzi o zawiasy te z tyłu pokrywy podłokietnika;
    jutro zrobię fotkę tego zatrzasku;
  • Adam32rst
    Classic
    • 2005
    • 32

witam,tak jak w temacie zacina mi sie immobilajzer.trzeba wkładać kluczykl pare razy i zaskakuje za którymś razem.jaest na to jakis sposób?miał ktoś z was z tym problemy?zapodajcie jakieś porady
    octavka combi 1,9 tdi agr-ciekawa zabawka

Komentarz

• henio
      Rider
      S_OCP Member
      • 2005
      • 631

Miałem to samo , aż któryś z kolegów kazał psiknąć WD40 do otworu po kluczyku i jak ręką odjął.Poprawa była po kilku dniach musiał chyba się trochę wyślizgać kluczyk.Od paru miesięcy ani razu się nie zapalił kluczyk .Wcześniej myślałem że może kluczyk się wyrobił ale chyba MARTINEZ mnie ukierunkował w inną stronę w poszukiwaniach, ito był strzał w dziesiątkę.Zrób tak a napewno pomoże, zresztą było kilka tematów na ten temat .Wpisz w SZUKAJ a napewno coś znajdzie , pozdrawiam

Komentarz

• Radkow
        Rider
        • 2004
        • 299

Albo moze na poczatek sprawdz jakie bledy podaje VAG w Twoim aucie. Przy stacyjce jest cos takiego jak petla indukcyjna (o ile dobrze pamietam nazwe) i to jest taka kostka. W moim AGR ta kostka lubila sie poluzowac. W koncu wymienilem wklad stacyjki z nowymi kluczykami (od nowa programowanie kluczykow), bo wlasnie do niego podlaczana jest ta kostka.
        Pozdrawiam
        Radek

Komentarz

• owicz0
          Ambiente
          • 2005
          • 104

na pewno wyslizganie czesci mechanicznej stacyjki poprawi transmisje miedzy antena transpondera a zestawem wskaznikow :szeroki_usmiech
          dwa przewody skrecone ze soba kolor czarny i zielony-od anteny owinietej wokol stacyjki do zestawu wskaznikow-tam tkwi blad
          sproboj tam kontakt spray albo jeszcze lepiej kup nowy przewod i go wymien
          nie pomogl ani razu

Komentarz

• MiKruS
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 7976

TDI 205PS

Komentarz

• owicz0
              Ambiente
              • 2005
              • 104

to dalej o niczym nie swiadczy...
              upieram sie przy swoim

[ Dodano: Czw 15 Wrz, 05 18:25 ]
              Zamieszczone przez Radkow
              Albo moze na poczatek sprawdz jakie bledy podaje VAG w Twoim aucie. Przy stacyjce jest cos takiego jak petla indukcyjna (o ile dobrze pamietam nazwe) i to jest taka kostka. W moim AGR ta kostka lubila sie poluzowac. W koncu wymienilem wklad stacyjki z nowymi kluczykami (od nowa programowanie kluczykow), bo wlasnie do niego podlaczana jest ta kostka.
              na to wpadla skoda
              styki posrebrzane sa jednak gorsze...
              domowym sposobem mozna je polutowac i po problemie...
              nie pomogl ani razu

Komentarz

• Radkow
                Rider
                • 2004
                • 299

wlasnie o tym kabelku pisalem
                Pozdrawiam
                Radek

Komentarz

Pracuję...